Categories
Uncategorized

Branduri mari din zona NFT-urilor

Branduri mari din zona NFT-urilor

NFT-urile (tokenurile nefungibile) sunt probabil cel mai mare trend din industria blockchain la momentul actual. Conform Fortun, 37 de miliarde de dolari au intrat în piețele de NFT-uri până pe data de 1 Mai 2022.

Același articol ne spune că 2022 a spart recorduri în ceea ce privește vânzările cu Moonbirds NFT care a vândut de peste 500 de milioane de dolari și cu Otherdeed care a reușit să vândă de peste 700 de milioane de dolari. “Succesul arată că nebunia nu s-a sfârșit”, a spus Modesta Masoit, director financial la Dapp Radar.

Numărul de cumpărători și vânzători activi de NFT-uri

Numărul adreselor de portofele active continuă să crească. Bineînțeles că tot acest hype a atras multe branduri mari care vor să facă parte din fenomenul Web 3.0: NFT-uri, metaverse, VR – spune-ne ce și îți vom arăta un brand care deja o face.

Hai să începem lista cu o țară:

Regatele Unite (UK) au anunțat propria colecție de NFT-uri, aceștia încercând să o ia înainte în spațiul crypto.

Pepsi

În Decembrie 2021, Pepsi a lansat o colecție de 1,893 NFT-uri gratuite pe blockchainul Ethereum. Poți găsi colecția lor pe Opensea.

Adidas

Adidas a cumpărat un NFT Bored Ape Yacht Club pentru aproximativ 180 de mii de dolari și lucrează îndeaproape cu influencerul din crypto gmoney.eth și cu PUNKS comic.

Pe lângă asta, au lansat o colecție de 30,000 de NFT-uri numite Adidas Originals: Into the Metaverse care pot fi, de asemenea, găsite pe Opensea.

Nike

Au lansat CyptoKicks, adidași fizici care sunt legați de NFT-uri.

Coca Cola

Coca Cola a organizat o licitație online pentru primele lor NFT-uri, strângând un venit de aproximativ 576 de mii de dolari. Licitația a durat 72 de ore și a avut loc pe Opensea.

Mc Donald’s

Mc Donald’s au lansat o colecție de 10 NFT-uri pentru a sărbători 40 de ani de la mult iubitul lor sandwich McRibs. Cele 10 NFT-uri au fost distribuite prin giveaway-uri pe Twitter.

NBA

Unul dintre cele mai mare branduri Americane, NBA, s-a alăturat trendului blockchain cu un marketplace al lor, NBA Top Shot, care vinde momente de top din baschet.

Alte nume mari care au intrat în industrie sunt: Gucci, Formula 1, Budweiser, Reddit, Ray-Ban, Lamborghini, Samsung și mulți alții (e greu să ținem lista actualizată, deoarece branduri noi apar zi de zi).