Categories
Uncategorized

Unde suntem în crypto?

Unde suntem în crypto?

Hai să eliminăm concepția greșită cum că dacă n-ai cumpărat BTC la 200$ ai pierdut trenul. Nu, tehnologia blockchain e încă în stadiu incipient.

Pentru a înțelege mai bine, imaginează-ți construcția unui oraș nou: începi prin a valida planul (în cazul nostru, BTC – e aici să rămână – e validat), apoi construiești infrastructura care va ajuta dezvoltarea restului orașului: începi prin a construi țevi și drumuri înainte de a ajunge la zgârie-nori și malluri, nu?

La fel și în crypto: în acest moment toată lumea dezvoltă infrastuctura care va permite altora să construiască proiecte care vor ajuta direct umanitatea și indivizii. Există câteva protocoale legate de consumator, dar cresc în ritm alert și vom vedea tot mai multe în anii ce urmează.

Ca referință, companiile mari, brandurile, băncile și instituțiile abia încep să investească în crypto pentru că simt că piața a devenit în sfârșit destul de sănătoasă (poate greșesc, dar aceste companii cu bugete imense trebuie să știe ce fac, altfel nu și-ar risca banii, nu?).

Așa că da, era extraordinar dacă îți cumpărai BTC în 2008, dar sunt atâtea alte proiecte cu un potențial imens care așteaptă să le citești “white paper”-urile (planurile de business).

Încă un aspect foarte important este faptul că întregul concept de crypto nu presupune doar să cumperi moneda unui proiect și să aștepți să-i crească prețul. Crypto este despre tehnologie, evoluție și oameni inteligenți care se adună.

Știm că primul lucru la care se gândește toată lumea când spunem crypto sunt banii, însă nu sunt cei mai importanți. Tehnologia Blockchain este menită să facă lucrurile mai ușoare și mai transparente pentru toată lumea. Unele proiecte ar putea să eșueze, dar asta e parte din procesul de evoluție: alții vor vedea și vor învăța din greșelile lor, iar ăsta e singurul mod de a merge înainte.

Nici medicina nu a fost inventată peste noapte..